Lav dit spisebord ved hjælp af laserskæring

Spisebord med elegant look

Trænger din spisestue til et ansigtsløft, eller drømmer du om et spisebord, der kan holde til, at du danser på det, eller hvor malingen ikke skaller af, når støvsugeren eller stolebenene uundgåeligt støder imod det? Gider du ikke bruge mere tid med at sidde med skuresvampen i hånden og skulderen mast halvvejs ind under bordpladen for at fjerne en plet af ukendt oprindelse og uappetitligt udseende? Tør sveden af panden og slap helt af – der er hjælp at hente.

Øjeblikkelig fascination

Sandt at sige var jeg faktisk ikke på udkig efter et nyt spisebord, men da jeg en travl eftermiddag halvvejs løb forbi et udstillingsvindue med et stilfuldt spisebordstableau, var jeg helt solgt. Jeg stoppede op, trykkede næsen ind mod ruden som et barn foran legetøjsforretningen og kom for sent til min aftale. Bordpladen var ikke til at se for den hvide lærredsdug, det blåmalede service og glasvaserne med plasticblomster, der skulle ligne, at de var plukket i grøftekanten. Men bordbenene, i sort aluminium, stod helt skarpt. De var simple, i skarp kontrast til resten af udstillingen, der var fyldt i overmål og gjorde det svært at finde et fikspunkt.

Laserskæring giver et skarpt udseende

Da jeg senere nåede hjem fra dagens øvrige gøremål, havde jeg stadig billedet af bordbenene på nethinden. En hurtig søgning på nettet fortalte mig, at processen, der bruges til at fremstille møbler som det, jeg havde set, kaldes laserskæring og kan foretages både i metal og plastic. Jeg havde set mig lun på ideen om et spisebord med “firkantede” ben, således at de to ben i hver ende samles med en stang, der løber over gulvet, og skaber et solidt udtryk.

Oversteg forventningerne

Hos det nordjyske firma Danlaser fik jeg en overraskende god pris på laserskæring af aluminium, og de var virkelig søde til at svare på mine mange spørgsmål gennem hele forløbet. Inden de gik i gang med at fremstille mine bordben, gennemgik de endda min tegning med mig og gav gode råd i forhold til, hvad der bedst kunne betale sig. Dermed undgik jeg at betale for et produkt, der måske i sidste ende ikke ville falde i min smag, og har i dag fået et virkelig lækkert spisebord, som fuldt ud lever op til, hvad jeg havde forestillet mig. Bordpladen fik vi fremstillet af genbrugstræ hos en dygtig, lokal snedker, og alt i alt er vi mere end tilfredse med resultatet.

About

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *